Ook de Italiaanse
keuken heeft mijn hart gestolen. Veel in Toscane op vakantie geweest met de
familie en het fijnproeven heb ik niet van een vreemde dus vroeg kennis gemaakt
met antipasti, risotto, brushetta’s en natuurlijk de Italiaanse wijnen! De
Italianen weten wel wat eten is en vooral ook welke smaken zo ontzettend goed
bij elkaar passen zonder al teveel poespas. Ik ben gek op tomaat/basilicum
combinaties en natuurlijk de Parmezaanse kaas niet te vergeten waar je ook
lekker van kan snoepen tijdens de borrel met een goed glas rode wijn. Aah
heerlijk! Ik kijg al helemaal zin in mijn tripje naar Toscane binnenkort!
- 1,5 aubergine
- 150 gram Parmezaanse kaas- 1 blik gepelde tomaten
- Flinke hand
broodkruim
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 2 theelepels oregano- handje verse basilicum
- Zout & peper
- scheutje witte wijnazijn
Ovenschaal(tje) met een diameter van ongeveer 20 cm
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1cm dik.
Verhit een grillpan en wacht tot deze goed heet is. Je kunt de plakken
aubergine lichtjes bestrijken met wat olie zodat de pan niet enorm gaat roken.
Grill de plakken aubergine totdat ze aan beide kanten een beetje geblakerd
(niet verbrand) zijn. Grill de plakken aubergine in delen als je zoals ik niet
een enorme grillpan hebt.
Zet een braadpan op het vuur en verwarm een scheut
olijfolie hierin. Bak de gesnipperde ui en plakjes knoflook totdat de knoflook
een licht bruin kleurtje krijgt. Voeg het blik gepelde tomaten toe en laat het
15 minuten zachtjes door pruttelen en roer af en toe. Breng hierna de tomatensaus op smaak met de
fijngehakte basilicum, zout/peper en een klein scheutje witte wijn azijn.
Proef! Meng ondertussen het broodkruim met een eetlepel olijfolie en een
theelepel oregano door elkaar en zet even opzij.
Het stapelen kan beginnen! Start met een laagje saus, beetje
Parmezaanse kaas en daaropvolgend de een laag aubergine plakjes. Herhaal dit
totdat je niks meer over hebt en top het af met het broodkruim mengsel en flink
wat Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer
30 minuten. Check tussendoor ook of het broodkruim niet verbrand. Als het
lekker krokant is kan je het eindelijk gaan opdienen! Wedden dat je nog een
keer opschept?
voor het broodkruim erop gaat, plaatje toch? |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten